Artikkeliin

Scrabble ja videopelit – mitä oli ennen online-Scrabblen ilmestymistä?

Scrabblen tietokoneversiot. Scrabble tietokoneelle ja konsolille. Scrabblen pelaaminen ilman Internetiä.

Scrabble ja sen muunnelmat ovat nykyään erittäin suosittuja verkkopelejä. Niiden eri versiot löytyvät suosituilta verkkosivustoilta. Oliko ennen niiden ilmestymistä ja yleistymistä ​​Scrabblen pelaaminen mahdollista vain klassisen lautapelin muodossa? Ei suinkaan.

Scrabblen tuottaja näki potentiaalin pelin digitaalisessa versiossa heti, kun se oli mahdollista luoda. Ensimmäiset sähköiset versiot Scrabblesta löytyvät siis jo 1980-luvulla.

Ensimmäinen Scrabble tietojeelle – 1984 BBC Micro

Digitalinen Scrabble esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1984. Peli luotiin BBC Micro -tietokonetta varten. Tämän tietokonesarjan aloitti brittiläinen BBC-televisio. Niiden oli tarkoituksena levittää ajatusta tietokoneistamisesta ja opetettava ihmisiä käyttämään näitä uusia, aikaisemmin tuntemattomia laitteita.

Scrabble BBC Microlla oli tietysti hyvin yksinkertainen, kaavamainen graafinen suunnittelu. Kasettinauhalla saatavilla oleva peli oli kuitenkin tulevaisuuden ja Scrabble-digitaaliversioiden suuren suosion ennustaja.

Myöhempinä vuosina vastaavia peliversioita julkaistiin myös Atarille, Amigalle ja PC:lle.

1999 – Scrabble PlayStationille jokaiselle

Vuonna 1994 myyntiin tullut PlayStation-konsoli muutti videopelien maailman lopullisesti. Yhdessä 3D-grafiikan ja uuden CD-tietovälineen käytön kanssa se mahdollisti ennennäkemättömän äänen ja kuvan laadun.

Tämän yhdistelmän tuloksena syntyi myös uusi versio digitaalisesta Scrabblesta. Se tarjosi 3D-grafiikan ja mahdollisuuden pelata jopa 4 henkilön kanssa kerralla. He saattoivat olla eläviä vastustajia, jotka kokoontuivat konsolin eteen tai joita tekoäly ohjaa. Tämän ansiosta Scrabblea oli mahdollista pelata myös ilman muita henkilöitä.

Lisäksi PlayStationin Scrabble sisälsi Merriam Websterin täydellisen virallisen sisäänrakennetun Scrabble-sanakirjan. Tämä antoi pelaajille mahdollisuuden tarkistaa nopeasti, että sana, jonka he haluavat muodostaa, todella on olemassa. Epävarmoissa tapauksissa pystyit jopa tarkistamaan valittujen sanojen määritelmät.

Scrabble taskussa – 2007 Nintendo DS

Nintendo DS -kannettavaan konsoliin julkaistu Scrabble 2007 Edition sopi täydellisesti tämän laitteen massasuosioon. Nintendo DS sai nopeasti suosiota konsolina ei vain videopelien harrastajien joukossa. Sille luotiin useita loogisia ja opettavaisia ​​pelejä, jotka vaikuttivat voimakkaasti konsolin suosioon peliharrastajien ryhmän ulkopuolella.

Scrabble 2007 Edition oli yksi tällaisista tuotannoista. DS: n pienen koon ansiosta oli mahdollista pelata sanapeliä missä tahansa – odottaen jonossa tai bussissa.

Tähän peliversioon liittyi myös melko hauska kiista. Vanhemmat, jotka ostivat sen lapsilleen, huomasivat nopeasti, että tekoälyn hallitsema vastustaja kirjoitti joskus ehdottomasti, sopimattomia sanoja…

Scrabble meidän aikamme – Xbox One ja PlayStation 4

Uudemmat konsolit saivat myös oman Scrabblen versionsa. Peli on saatavana myös Xbox Onella ja PlayStation 4:llä, mikä tarjoaa mahdollisuuden pelata yhdellä konsolilla, mutta myös online-tilassa pelaajien kanssa ympäri maailmaa.

Peli tarjoaa myös runsaasti tilastoja ja erilaisia ​​haasteita, jotta Scrabble-edistymisesi seuraaminen olisi helppoa ja hauskaa.

Alla on luettelo muilla kielillä olevista scrabble-sivustoista, jotka saattavat kiinnostaa sinua.

www.licznik-słów.pl

www.tricher-au-scrabble.net

www.wordlist.eu

www.aide-scrabble.fr

www.scrabblemania.pl

www.scrabblemania.fr

www.scrabblemania.de

www.scrabblemania.nl

www.scrabblemania.net

www.scrabblemania.it

www.scrabblemania.dk

www.scrabblemania.es