Artikkeliin

6 virhettä, joita Scrabblen pelaajan tulisi välttää

Jokaisella Scrabblen pelaajalla on oltava ensimmäinen kerta. Useimmiten se ei ole helppoa – mahdollisuus voittaa kokeneempi vastustajaa ​​on pieni. Se ei kuitenkaan tarkoita, että sinun täytyy lopettaa pelaaminen. Tie menestykseen on pitkä, mutta pelin seuraavien salaisuuksien oppiminen on niin hauskaa, että sitä kannattaa ehdottomasti jatkaa! Vaikka mikään ei korvaa pelaamista todellista vastustajaa vastaan, kannattaa tutustua muutamiin kokeneempien pelaajien vinkkeihin. Ehkä ne eivät salli sinun välttää muutamia alkuvaiheen epäonnistumisia, mutta tekevät sanojen järjestämisestä hieman helpompaa. Oletko valmis tutustumaan 6 yleisimpään virheeseen? Tässä on luettelo!

1.Älä asettele yksinkertaisia ​​verbejä pelilaudan keskelle

Kaikista sanaluokista, joihin on helpoin lisätä kirjaimia ovat verbit. Jos laitat sanan “teki” keskelle taulua, pidä mielessä, että vastustajasi voi helposti lisätä siihen kirjaimia. Mahdollisuuksia on paljon! Sanasta “teki” voi nopeasti tulla “tekijä”, “tekisi”, “tekikö”, “tekijän”, “tekijäksi”, “tekijästä”. Ja Scrabblessa se pelaaja, joka lisää uusia kirjaimia olemassa olevaan sanaan, hyötyy enemmän. Siksi on turvallisinta järjestää sanoja, joihin on vaikea sovittaa seuraavia kirjaimia (adverbit toimivat täällä hyvin: hapan, iloinen jne.). Ja jos haluat todella kokeilla verbejä, varmista, että sanaan ei ole mahdollista lisätä uusia kirjaimia – olkoon se jo muodostetun sanan tai pelilaudan reunan läheisyyden vuoksi.

2.Älä käytä sanoja, joita et tiedä

Yllättämällä vastustaja sanalla, jota hän ei tiedä voidaan voittaa paljon. Tämä on todella hyvä siirto, koska hän pelkää paitsi lisätä kirjaimen tähän sanaan, ei ole varma sanan taivutuksesta, mutta myös jos hän päättää tarkistaa sinut, hän menettää vuoron. Sinun on vain oltava täysin varma, että sana on hyväksytty luettelossa. Ja tämä ei sisällä joitain melko suosittuja, ​​sanoja. Ja jos käy ilmi, että sitä ei ole tietokannassa, olipa kyseessä live-peli tai Literaki, sinun on poistettava kirjaimet pelilaudalta. Sen lisäksi, että menetät liikenteen, voit myös joutua muuttamaan strategiaasi. Ja se voi vaikeuttaa voittamista!

3.Älä anna vastustajan käyttää kolminkertaisia sanabonuksia

Kolminkertaiset sanabonukset ovat pelilaudan maukkaimpia suupaloja. Niiden käyttö voi päättää pelin kohtalon. Jopa yksinkertainen sana, joka on asetettu tällaiselle kentälle, voi tuoda pelaajalle jopa 36 pistettä! Siksi perussääntö ei ole sallia vastustajan käyttää niitä tai ainakin rajoittaa sitä siinä määrin, että loppujen lopuksi hänen on tyydyttävä vain kaksikirjaimiseen sanaan. On vielä parempi järjestää se itse – vaikka et näe mahdollisuutta käyttää bonusta tehokkaasti, on parempi saada 10 pistettä kuin antaa vastustajan saada 150.

4.Älä tee pitkiä sanoja, joista saat vähän pisteitä

Tietysti kyky luoda anagrameja on erittäin hyödyllinen Scrabblessa. Pitkät sanat eivät aina saa paljon pisteitä. On tärkeää, että ne voidaan järjestää bonuksin – joko kirjain- tai sanabonuksiin. On myös muistettava, että vastustajan on helpompaa sovittaa kirjaimet pidempiin sanoihin. Parhaat pelaajat luovat viisikirjaimiset sanat, joiden arvo on yli 100 pistettä. Ja tämä on todella tehokas taktiikka!

5.Älä yritä käyttää mahdollisimman montaa kirjainta hinnalla millä hyvänsä

Aloittelevat pelaajat yrittävät päästä eroon mahdollisimman monesta kirjaimesta heti. Ja tämä on virhe – pelihän ei perustu kirjaimien loppumiseen mahdollisimman nopeasti, vaan mahdollisimman monen pisteen saaminen. Ja joskus ei ole mahdollista kerätä liikaa kerralla. Joten välillä kannattaa tallentaa hyödyllisimmät kirjaimet myöhempää käyttöä varten. Tai vaihtaa ne. Koska kyllä ​​– ammattimaisten pelaajien peleissä, oli se sitten perinteisissä Scrabble-peleissä tai verkossa, pelaajat vaihtavat usein kirjaimia. Ja jos haluat oppia, niin on parasta ottaa mallia mestareista, eikö?

6.Älä korvaa tappioita heti

Vaikka sinulla on teoriassa enemmän taitoja kuin kilpailijallesi, ei ole suinkaan varmaa, että saat piste-edun heti. Hyvin usein pelin alkuvaiheessa onni on ainoa tekijä, joka määrittää pisteet. On kuitenkin syytä olla kärsivällinen – pelisäännöt on suunniteltu siten, että viime kädessä sattumalla ei ole juurikaan merkitystä. On erittäin todennäköistä, että kohtalo hymyilee sinulle ennemmin tai myöhemmin. Ja jos ei, voit aina pelata uudelleen. Ja uudelleen ja taas uudelleen! Koska Scrabblea ei voi koskaan pelata liikaa!

Muut suositellut Scrabble-sivustot:

scrabble word finder

contador de palabras

conta parole

zeichen zählen

słowa z liter